Ombres de foc por Jeroni Alsina

Ombres de foc por Jeroni Alsina

Titulo del libro: Ombres de foc

Autor: Jeroni Alsina

Fecha de lanzamiento: January 1, 1970

Jeroni Alsina con Ombres de foc

Ombres de foc por Jeroni Alsina.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

Integrant figures històriques reals dins d’una complexa trama de personatges de ficció, "Ombres de foc" porta als lectors a un viatge d’intrigues i descobertes situades en les dècades més importants del segle XX.

Sarah Klein és la quinta essència de la dona californiana dels anys seixanta. Intel•ligent i independent, té un màster en Filosofia per la Universitat de Berkeley. Es trasllada a París per estudiar amb el professor Derrida a l’Ecole Normale Superieure, i és a la Cité Universitaire on coneix un metge català becat per estudiar trasplantaments renals, l’Armand, de qui esdevindrà amant. A París, un testimoni a qui ha estat adreçada li descobreix el passat secret del seu pare… un home ja gran, psicoanalista de renom, deixeble de Freud, jueu alemany casat amb una pianista de San Francisco, exiliat primer a Londres i nacionalitzat nord-americà en finalitzar la guerra mundial; un home que fou durant més d’una dècada un espia de l’MI6 britànic i que actuà primer a Barcelona, en el decurs de la Guerra Civil espanyola, i després en el maquis de França ajudant nens jueus a fugir dels camps de concentració. Molt emocionada per aquestes inesperades informacions, tot volent comprendre la vida secreta del seu pare, la Sarah i l’Armand investiguen l’itinerari que aquest va seguir a Europa en aquells anys i realitzen un camí iniciàtic que els permet, alhora, descobrir les tragèdies del passat i celebrar junts les conquestes del present tant en medicina com en filosofia. La història finalitza tràgicament quan la Sarah dubta que el seu futur passi per compartir la vida amb l’Armand.


Sobre l’autor:

En la seva joventut Jeroni Alsina va ser educat al Lycée Français de Barcelona, una escola lliure de la influència franquista. Un cop llicenciat en Medicina va ampliar la seva formació com nefròleg, iniciant-se en un camp nou: els trasplantaments renals, a Paris (1964-1965) ia Londres (1972).
Va poder aplicar els seus coneixements com a Cap d'un nou Servei de Nefrologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge durant trenta anys.

Ja retirat de la Medicina va aprendre l'ofici d'escriptor a la "Escola d'escriptura" de l'Ateneu barceloní, on va escriure en tres anys "Ombres de foc", una ambiciosa novel•la de ficció històrica amb clars components polítics i filosòfics.

Casat. És pare d'una filla, professora universitària de Biologia i d'un fill, economista d'una ONG del tercer sector.